Olaszországban szerepelt az U20-as férfi válogatott

Olaszországban szerepelt az U20-as férfi válogatott

Erős ellenfelekkel szemben maradtak alul a mieink


2017.06.27 00:16

A hétvégén Olaszországban folytatta felkészülését a magyar U20-as fiú kosárlabda válogatott. Forray Gábor együttese a festői szépségű Mosciano Sant'Angelo községben találkozott a csehekkel, a hollandokkal és a házigazda olaszokkal. A mieink mindhárom mérkőzésükön vereséget szenvedtek (az olaszok és a hollandok ellen is reális esélyünk volt a győzelemre), ám az ellenfelek erősségét jelzi, hogy közülük ketten is az A-divíziós Európa-bajnokságra készülnek.
Plézer Gábor technikai vezető honlapunknak elmondta, a torna jól szolgálta a mieink felkészülését, a körülmények rendben voltak, igaz az időjárás nem fogadta kegyeibe a játékosokat, a csarnokban óriási hőség volt. Doktor Péterék mától Kecskeméten folytatják az edzőtábort, a hétvégén kétszer is összemérik erejüket a szlovákokkal a Messzi István Sportcsarnokban. Pénteken 18 órától, szombaton pedig 17 órától.

Magyarország - Csehország 57 - 76 (17-27, 19-16, 5-14, 16-19)

Mosciano Sant' Angelo
Roseto Degli Abruzzi Palamaggeti

Magyarország: Krnjajszki 2, Demeter 6, Márton Á. 3, Kucsora Cs. 18/9, Pápai 19. Csere: Kerpel-Fronius G. -, Doktor 2, Fülöp B. 5, Németh Á. 2.

Forray Gábor, a magyar válogatott szövetségi edzője: Örülök, hogy ilyen erős ellenféllel játszottunk. Fiataljaink saját bőrükön tapasztalták, hogy az európai kosárlabda mennyivel fizikálisabb, agresszívabb, és gyorsabb gondolkodást igényel. Holnap még nehezebb feladat vár ránk a házigazdák csapata ellen.

Petr Czudek, a cseh válogatott szövetségi edzője: Nagyon harcos, fegyelmezett magyar csapat volt az ellenfelünk. Az első félidőben kiváló százalékkal dobtuk a hármasokat, ennek köszönhetjük a győzelmünket.

Magyarország - Olaszország 46 - 57 (12-17, 14-12, 6-14, 14-14)

Mosciano Sant' Angelo
Roseto Degli Abruzzi Palamaggeti

Magyarország: Krnjajszki 2, Demeter -, Buzsáki -, Kucsora Cs. 4, Pápai 12. Csere: Kerpel-Fronius G. 5, Doktor -, Márton Á. 10/6, Németh Á. 8/3, Filipovics -, Fülöp B. 2, Kozma -.

Forray Gábor, a magyar válogatott szövetségi edzője: Erős ellenfél ellen a védekezésünkkel elégedett voltam. A támadójátékunkon még van mit javítani

Stefano Sacripanti, az olasz válogatott szövetségi edzője: Meglepett minket a magyar csapat agresszív, jó védekezése. A végjátékban a szerencse is kellett a győzelmünkhöz.

Magyarország - Hollandia 58 - 60 (23-11, 12-18, 9-15, 14-16)

Mosciano Sant' Angelo
Roseto Degli Abruzzi Palamaggeti

Magyarország: Doktor 8/6, Németh Á. -, Demeter 15/9, Kucsora Cs. 11/9, Pápai 10. Csere: Kerpel-Fronius G. 5, Fülöp B. 2, Márton Á. 4, Krnjajszki 3/3.

Forray Gábor, a magyar válogatott szövetségi edzője: Az első negyedben kifejezetten jól kosaraztunk. A meccs további részében a küzdelem dominált. Az egylabdás mérkőzést végül az ellenfél nyerte meg.

Ferry Stenmetz, a holland válogatott szövetségi edzője: Az első félidőben a magyarok, a másodikban mi játszottunk jobban. Bármelyik csapat nyerhetett volna. Örülök, hogy ez végül nekünk sikerült.

Megosztás:
A SZAKMAI STÁB
IVKOVIC Stojan

VEZETŐEDZŐ

PÓR Péter

EDZŐ

FORRAY Gábor

EDZŐ

MILJKOVIC Goran

EDZŐ

Dr. Téglássy György

KERETORVOS

HERMANN János

GYÚRÓ

HORVÁTH Péter

CSAPATVEZETŐ

PLÉZER Gábor

TECHNIKAI VEZETŐ

288
kosárlabdázó
24
válogatott
5
helyszín
1
bajnok
Fiba EuroBasket Women