Kijutott az Eb-re a magyar 3x3-as férfi válogatott!

Kijutott az Eb-re a magyar 3x3-as férfi válogatott!

A magyar válogatott már a legjobb 4 között a selejtezőben


2017.06.24 15:05

Színvonalas mérkőzésen a svájciak vezető kosarára 6 ponttal felelve, s ettől kezdve végig vezetve férfi FIBA 3X3-as remek csapatmunkával válogatottunk 21-17-re legyőzte az első napon csoportját veretlenül megnyerő svájci válogatottat a franciaországi Poitiers-ben zajló selejtező negyeddöntőjében, s e győzelemmel Csirke Ferenc legénysége kiharcolta az Európa-bajnoki szereplés jogát.

Pár perccel azt követően, hogy lányaink Andorrában diadalmaskodtak a németek ellen, férfi válogatottunk egy igen erős csoportból továbblépve a franciaországi Poitiers-ben Svájc ellen lépett pályára a selejeetző negyeddöntőjében, ahol a győzelem Eb-részvételt ért. A svájciak veretlenül nyerték csoportjukat, a belgákat 22-9-re, a románokat pedig 16-14-re legyőzve. A helvétek nem magasabbak a mi játékosainknál.  Ivosev büntetőjével a magyar csapat szerzett vezetést. Svájci egyenlítés után Dukic Nebojsa pillanatai következtek, előbb egy 1, majd egy 2 pontossal, ügyes játék után két könnyed ziccerrel vétette észre magát - bő 2 perc alatt 6-1-re elhúzott Csirke Ferenc legénysége.

Ekkor egy duplával jelentkeztek a svájciak, ám csapatunk jól használta ki Djukic és Ivosev palánk alatti erőfölényét, s tartotta az előnyt. Agresszívebb védekezésre váltott ellenfelünk, s ez meg is zavarta a csapatot, 9-6-ra feljött Svájc. Ivosev jóvoltából újra megnyugtató lett az előny, amely Horváth Ákos duplájával 7 pontosra nőtt. Sűrűn potyogtak a kosarak, a svájciak nem igazán tudtak közel kerülni válogatottunkhoz. 13-6 után talán kissé túlságosan is megnyugodtak játékosaink, jött egy-két könnyelmű megoldás, s egy 5-1-gyel feljöttek 3 pontra a helvétek - nagyon jókor jött Beák Gábor duplája, majd Dukic is betalált távolról. 50 másoerpccel a játékidő letelte előtt Ivosev közeli kosarával válogatottunk elérte a 21 pontot, s igazi csapatmunkát bemutatva megnyerte a negyeddöntőt és bebiztosította Európa-bajnoki részvételét.

MAGYARORSZÁG - SVÁJC 21-17

A csapat pontszerzői: Dukic 9, Ivosev 6, Horváth Á. 4, Beák 2.

Folytatás az elődöntőben a szerbek ellen 17.10-kor.

Közel volt a bravúrhoz a FIBA 3X3-as a franciaországi Poitiers-ben zajló Eb selejtezőjén az elvileg tét nélküli - a legjobb 4 közé jutó csapatok már kiharcolták az Európa-bajnoki részvételt - összecsapáson férfi válogatottunk a minap világbajnoki címet szerző szerb csapat ellen.

Ivosev Tamás révén vezetést szerzett válogatottunk a világbajnok szerb csapat ellen, majd Dukic Nebojsa is betalált. Két honosított játékosunk révén a világbajnokkal szemben is erőfölényünk volt a palánk alatt, 4-1-re, majd miután Horváth Ákos is villant kétszer, 7-2-re is vezetett válogatottunk, Dukic duplája után pedig 9-3-ra - a friss világbajnok ellen. Időt is kértek a szerbek. Beák Gábor visszapöckölt labdájával 7 pontosra nőtt az előny, s volt lehetőség még ezt is növelni. Nem sikerült, egy villámgyors 4-0-lal közelítettek a szerbek, nagyon kellett Horváth Ákos kettese. A játékidő közepén 12-7-re,Dukic és Ivosev egy-egy közeli kosara után pedig 14-8-ra vezetett Csirke Ferenc legénysége. Ekkor ellenfelünk világbajnoki üzemmódra váltott, játékosaink pedig több labdát eladtak. Másfél perc alatt egy bravúrkosarakkal is tarkított 6-0-lal ledolgozta hátrányát a szerb csapat, sőt egy duplával 2 pontos előnyt szerzett. Ivosev két találattal egyenlített, de ekkor jött egy újabb szerb dupla, amely után bár Dukic mindent megpróbált, s felhozta 19-18-ra a magyar válogatottat, fél perccel a játékidő letelte előtt egy újabb duplával elérte a 21 pontot, s 21-18-ra nyert a világbajnok, de Csirke Ferenc együttese remekül helytállt, sokáig levegőben lógott a bombameglepetés.

MAGYARORSZÁG - SZERBIA 18-21

A magyar válogatott pontszerzői: Dukic 8, Ivosev 5, Horváth Á. 4, Beák 1.

 

Megosztás:
A SZAKMAI STÁB
IVKOVIC Stojan

VEZETŐEDZŐ

PÓR Péter

EDZŐ

FORRAY Gábor

EDZŐ

MILJKOVIC Goran

EDZŐ

Dr. Téglássy György

KERETORVOS

HERMANN János

GYÚRÓ

HORVÁTH Péter

CSAPATVEZETŐ

PLÉZER Gábor

TECHNIKAI VEZETŐ

288
kosárlabdázó
24
válogatott
5
helyszín
1
bajnok
Fiba EuroBasket Women