A Veszprém lesz a DEAC ellenfele a férfi NB I B fináléjában

A Veszprém lesz a DEAC ellenfele a férfi NB I B fináléjában

A mindent eldöntő meccsen veszprémi rajt-cél győzelem született


2017.05.20 03:11


Valósággal állva hagyta a Veszprém a férfi NB I B elődöntőjének a fináléba jutásról döntő 3. mérkőzésének elején a Miskolci EAFC gárdáját, s a 17-0-s repülőrajt győzelmet, s finálét ért Mérész Csaba együttesének. A miskolciak a 3. negyed végén 10 ponton belülre kerültek, de a hazaiak újítottak, s összességében magabiztos rajt-cél győzelmet aratva jutottak a másodosztály fináléjába.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - MEAFC   80-64    (24-9, 20-19, 15-22, 21-14)

Már a 3. percben időt kellett kérnie Bene Szilárdnak a vendég miskolci gárda edzőjének: Nebojsa Pavlovic (21 pont, 9 lepattanó), a bosnyák légiós vezérletével 8-0-lal indítottak a hazaiak. Ez sem hozott változást, ahogy mondani szokás csak egy csapat volt a pályán. Az első 10 pontból hatot jegyző légiós mellett a miskolci meccs hőse, Körtélyesi Gergely (10/3 pont, 9 lepattanó. 3 eladott labda) is felpörgött, a negyed közepén 17-0-ra vezetett a Veszprém, amikor Endrész Tamás révén megszerezte első pontjait a MEAFC. A negyed második felében Szögi Ádám (17 pont, 3 lepattanó, 5 szerzett, 6 eladott labda) büntetőkből elért pontjaival kiegyenlítetté tette a játékot a miskolci csapat. 

A második negyed első perceiben tartotta 15 pont körüli előnyét a Veszprém, majd egy 11-2-val a második negyed közepére  20 fölé nőtt előnye, Helmeczi András hármasa után 37-13-ra vezettek. Ezt követően magukra találtak a vendégek, s kis hullámvölgybe került az addig remekül játszó nyugati bajnok. A MEAFC Takács Dániel és a hatalmas mezőnymunkát végző Drahos Gábor (10/6 pont, 9 lepattanó, 6 gólpassz) egy-egy triplájára alapozva egy 15-2-vel közelített ellenfeléhez, s a 10 pontos lélektani határ közelébe küzdötte fel magát.  Pavlovic vezérletével a félidő végén rendezte sorait a Veszprém, s végül megnyugtató, 16 pontos előnnyel térhetett pihenőre. 

Szünet után több, mint 2 percig nem esett kosár. Zachary Price (12 pont, 10 lepattanó), az amerikai center hozta közelebb a miskolci gárdát vendéglátójához. Megálllt támadásban a Veszprém, Price ponterős játéka révén egy 11-4-es bő 5 perccel a 10 pontos lélektani határon belülre került a MEAFC. Jilling László (14/12 pont) két büntetővel, majd egy triplával lendítette át a holtponton a Veszprémet, amely egy 8-0-lal ismét megnyugtató előnyre tett szert. Takács triplája a negyed végén egy 11-3-as MEAFC rohamot indított útjára, amellyel a záró etap előtt ismét 10 ponton belülre került a szívósan küzdő MEAFC. 

A befejező szakasz Jilling újabb hármasával kezdődött, s egy 10-0-s veszprémi rohammal közel 20 pontosra nőtt a különbség. A miskolci kosárcsendet Price törte meg, de ettől kezdve már nem volt visszaút, Simon László (12 pont, 4 eladott labda, 6 gólpassz) vezetésével tartotta megnyugtató előnyét a Veszprém, amely parádés kezdésének köszönhetően rajt-cél győzelmet aratott. 

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?hun2_plyf_18

Továbbjutott: Veszprém 2-1-gyel

Fotó: Zatkalik Dániel, vehirsport.hu 

Megosztás:
A SZAKMAI STÁB
IVKOVIC Stojan

VEZETŐEDZŐ

PÓR Péter

EDZŐ

FORRAY Gábor

EDZŐ

MILJKOVIC Goran

EDZŐ

Dr. Téglássy György

KERETORVOS

HERMANN János

GYÚRÓ

HORVÁTH Péter

CSAPATVEZETŐ

PLÉZER Gábor

TECHNIKAI VEZETŐ

288
kosárlabdázó
24
válogatott
5
helyszín
1
bajnok
Fiba EuroBasket Women