Folytatódnak a másodosztályú küzdelmek

Folytatódnak a másodosztályú küzdelmek

Győzelemmel kezdett a Szeged a női bajnokság rájátszásában


2017.04.08 00:50


Befejeződött az alapszakasz, s a bajnokság második fázisa a héten már mind a férfi, mind pedig a női másodosztályban elkezdődött

A férfi NB I B felsőházában és a Női Amatőr Nemzeti Bajnokságban  csütörtökön három mérkőzést már lejátszottak. A nyugati csoportot megnyerő Veszprém magabiztos győzelemmel kezdte két nyert meccsig tartó párharcát a keleti csoport 4. helyén végző Vásárhelyi Kosársulival szemben, a nőknél a keleti csoport győztese váratlanul nagy ellenállásba ütközött, míg az alsóházban a Tata simán verte a Kiss Lenke KS csapatát. 

HOYA Pannon Egyetem Veszprém - Vásárhelyi Kosársuli 102-66 (26-17, 22-15, 33-19, 21-15) 

A Veszprém három dupla-duplát elérő kosarasa, a bosnyák Nebojsa Pavlovic (28/3 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz), Körtélyesi Gergely (20 pont, 10 lepttanó, 3 gólpassz) és Simon László (11 pont, 3 lepattanó, 10 gólpassz), valamint Kámán Tamás (11 pont, 5 lepattanó) és Hegedűs Attila (10 pont, 8 lepattanó) vezérletével végig irányítva a játékot közel 40 pontos verést mért a két Péter, Szabó (22/3 pont, 3 lepattanó) és Vas (16/12 pont) vezette vásárhelyiekre. Persze egy palyoff-párharcban a különbség nem számít, 1-0 a Veszprémnek. 

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?hun2_plyf_10

Női Amatőr Nemzeti Bajnokság - felsőház

Szegedi KE - Ajka 61-51 (16-12, 3-8, 24-11, 18-20)

A keleti csoport győztese (képünkön) váratlanul nagy ellenállásba ütközött, másként az ajkaiak igazolták: nem véletlenül kerültek a legjobb 4 közé nyugaton. A dunántúli csapat félidőben még Balsay Anna (11/3 pont, 12 lepattanó, 5 szerzett labda, 3 gólpassz), Zólyomi Karina (11/3 pont, - 14 mezőnykísérlet - 7 eladott labda), Balsay Rita (10 pont, - 13 mezőnykísérlet - 18 lepattanó, 4 szerzett, 3 eladott labda) és Csikász Anna (8 pont, 11 lepattanó, 3-3 szerzett és eladott labda) vezérletével 1 ponttal vezetett. A Tóth Cecília (13 pont - 19 mezőnykísérlet - 8 lepattanó, 3 szerzett labda, 7 gólpassz), Radócz Fanni (12/3 pont, 6 lepattanó, 5 eladott labda), Horváth Zsanett (10 pont, - 11 mezőnykísérlet - 5 lepattanó, 4 eladott labda), Jáhni Zsófia (8 pont, 9 lepattanó, 5 szerzett labda) kvartett vezette hazaiak a harmadik és a negyedik negyed közepe között  egy 25-11-es rohammal döntötték el a meccset a maguk javára, amelyen az igen gyenge, 2/19-es , 10,52%-os triplamutatójukkal alaposan megnehezítették saját dolgukat. 

Alsóház 

Tatai SE - Kiss Lenke KS 93-72 (33-22, 20-14, 16-17, 25-19)

Három extra átlagon felüli teljesítmény, három dupla-dupla és fölényes győzelem, tatai szempontból így lehetne röviden aposztrofálni a csütörtöki találkozót, amelyet Lendér Lilla (30/3 pont, 12 lepattanó, 8 szerzett, 7 eladott labda, 3 gólpassz), Takács Emese (26/3 pont,  12 lepattanó, 4 eladott labda, 5 gólpassz) és Somkúti Janka (25 pont, 14 lepattanó, 5 eladott labda) vezérletével magabiztosan nyertek a hazaiak.  Ami a fővárosiakat illeti, bár az Opitz Petra (19 pont, 8 lepattanó, 3 eladott labda)-Szabó Enikő (15/9 pont, - 16 mezőnykísérlet - 7 lepattanó, 3 szerzett, 6 eladott labda, 8 gólpassz)-Nagy Andrea (14 pont - 15 mezőnykísérlet - 7 lepattanó, 4 eladott labda, 3 gólpassz) trió tagjai eredményesen játszottak, a 35 eladott labda vereséghez vezetett a fővárosi alakulat számára.

A férfi felsőházban ma megkezdődik a DEAC-MTK Törökbálint és az OSE Lions - Nyíregyháza Blue Sharks párharc. Ez utóbbi résztvevői a közelmúltban a Hepp-kupa bronzmeccsén már találkoztak - akkor a két csalódott csapat összecsapásán fölényes, 94-65-ös szabolcsi siker született. Ezzel, sőt ennél talán jóval kisebb különbségű sikerrel is kiegyeznének az alapszakaszt kilences győzelmi sorozattal záró nyírségiek, az Oroszlányt viszont fűti a visszavágás vágya, s nyilván nem csak egy meccs, hanem az egész párharc erejéig. 

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?whun2_plyk_4

 

Szombaton a MEAFC-Győr párharc is elkezdődik a felsőházban. A férfi másodosztályban eddig is sok izgalmas találkozó volt, több csapatnak is bevallottan a célja a feljutás, az izgalmak tehát csak fokozódnak. 

A férfi középmezőnyben, a 9-16. helyért zajló rájátszásban  is két győzelemig tartanak a párharcok. 

A  párosítások: 

Tiszaújvárosi Phoenix - PVSK-Kronosz

Bonyhádi KSE - Calle PubFood Békés

Bp. Honvéd - Motax-Pápai KC

Tehetséges Fiatalok Budapest - Nagykőrösi Sólymok

Az alsóházban a csapatok az eddig elért összes eredményüket viszik magukkal, s körmérkőzéses formában folytatják a bentmaradásért zajló küzdelmüket. A négy keleti csoportból érkező gárda a 4 nyugatról érkező együttessel méri össze tudását - egyszer otthon, egyszer idegenben, tehát még 8 meccs vár az alsóházi együttesekre, amelyek keletről az Eger, a Salgótarján, az Óbuda és a MAFC második csapata, nyugatról pedig a Budafok, a Baja a SMAFC és az Alba Fehérvár. 

A Női Amatőr Nemzeti Bajnokság felsőházában vasárnap Nyíregyházán folytatódnak a küzdelmek, ahol a helyi Kosársuli együttese a Tatabányát fogadja, Itt is két győzelemig zajlanak a párharcok, a jövő héten kezdődik az ELTE-BEAC Újbuda - Vasas Akadémia, a TFSE-DEAC párharc. 

A középmezőnyben kuparendszerben játszanak a csapatok, s a csoportokban elért helyezések alapján a következő párosításban:

PINKK SE - Kecskeméti KE

Bajai NKK - Aluinvent DVTK Miskolc U23

MTK Budapest - Kanizsai Vadmacskák

BKG DSE - MAFC. 

Az alsóházban - ahol, mint már fentebb jeleztük el is kezdődött a rájátszás -  a férfi alsóházhoz hasonló rendszerben küzd majd az NKE, a Szombathely, a Szolnoki MÁV, a Tata, a Kiss Lenke KS és a Dávid Kornél KA. 

Megosztás:
A SZAKMAI STÁB
IVKOVIC Stojan

VEZETŐEDZŐ

PÓR Péter

EDZŐ

FORRAY Gábor

EDZŐ

MILJKOVIC Goran

EDZŐ

Dr. Téglássy György

KERETORVOS

HERMANN János

GYÚRÓ

HORVÁTH Péter

CSAPATVEZETŐ

PLÉZER Gábor

TECHNIKAI VEZETŐ

288
kosárlabdázó
24
válogatott
5
helyszín
1
bajnok
Fiba EuroBasket Women