AZ ALBA FEHÉRVÁR A KUPAGYŐZTES

AZ ALBA FEHÉRVÁR A KUPAGYŐZTES

Nagy csatában, egyetlen ponttal nyertek a fehérváriak


2017.02.18 23:00


A bajnokság jelenlegi listavezetője és a bajnoki címvédő jutott be a 2017-es Zsíros Tibor Magyar Kupa döntőjébe. A győri Audi Arénában megrendezett nyolcas döntő fináléjára 2000 néző látogatott ki, de az M4 közvetítésének köszönhetően az ország minden szegletében élőben követhették a kosárlabda barátai az összecsapást.

A Szolnok remekül kezdett, néhány perc elteltével 2-13-nál már kétszámjegyű volt a különbség. Az első negyed második fele azonban a fehérváriaké volt, akik egy etap végi utolsó másodperces kosárral négy pontra jöttek fel (14-18).

Az Alba-roham a második negyedben is folytatódott, ekkor már egy 15-2-es sorozatnál jártak Dzunics mester tanítványai. A tiszapartiak távoli dobásai nem sikerültek, Vojvoda csak a 17. percben volt először eredményes, ekkor döntetlen volt az állás (27-27). Shepard vezetésével az Alba rá tudott tenni még egy lapáttal, és így a félidőre hárompontos előnnyel mehettek az öltőzőbe.

Fordulás után is a védekezésé volt a főszerep, kevés kosár esett, mindkét csapat idegesen játszott. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, de komolyabb előnyt egyik gárda sem tudott kialakítani. A harmadik tíz perc végét jelző dudaszó pillanatában Edwards dobott egy triplát, amellyel fordult a kocka, ekkor a fehérváriak álltak jobban (48-46).

A záró etap első felében el tudott húzni az Alba (55-46), de Kmézics mester időkérése után szárnyra kaptak a szolnokiak, és Andric majd Boriszov (utóbbi két triplával) révén két és fél perccel a vége előtt fordítottak is (57-58). Innen elhibázott dobások követték egymást mindkét oldalon, a nagy tét miatt mindkét csapat legjobb dobói is rendre célt tévesztettek. 8 másodperccel a vége előtt érkeztünk el a kupadöntő legfontosabb momentumához, amikor Lóránt középtávolija a szolnoki gyűrűben kötött ki, megfordítva az állást (59-58). A hátralévő időben az Olaj még megnyerhette volna a kupát egy pontos befejezéssel, de Pavlicsevicsnek, majd Boriszovnak sem sikerült betalálnia.

Az Alba nagy küzdelemben, igazi, remek hangulatú kupadöntőn szerezte meg fennállásának negyedik kupaaranyát.

A Zsíros Tibor Magyar Kupa legértékesebb játékosa Lóránt Péter lett.

ALBA FEHÉRVÁR-SZOLNOKI OLAJ 59-58 (14-18, 21-14, 13-14, 11-12)

Győr, 1200 néző. V: Cziffra, Kapitány, Benczur

FEHÉRVÁR: B. Taylor 2, Edwards 12/6, Shepard 12, Lóránt 9/3, Keller Á. 8. Csere: Farr 6, Burgess 7/3, Markovics, Tóth P. 3/3. Edző: Dzunics Braniszlav

SZOLNOK: Pavlicsevics 15/9, Vojvoda 5/3, Barnies, Eilingsfeld 2, Andric 12. Csere: Wittmann 3/3, Popovics 9/3, Boriszov 12/6. Edző: Kmézics Zorán

Statisztika:

http://netcasting.webpont.com/n6/?hun_cup_8 

Fotó: Rébay Viktor 

Megosztás:
A SZAKMAI STÁB
IVKOVIC Stojan

VEZETŐEDZŐ

PÓR Péter

EDZŐ

FORRAY Gábor

EDZŐ

MILJKOVIC Goran

EDZŐ

Dr. Téglássy György

KERETORVOS

HERMANN János

GYÚRÓ

HORVÁTH Péter

CSAPATVEZETŐ

PLÉZER Gábor

TECHNIKAI VEZETŐ

288
kosárlabdázó
24
válogatott
5
helyszín
1
bajnok
Fiba EuroBasket Women