A Szolnok zsinórban hetedszer a fináléban

A Szolnok zsinórban hetedszer a fináléban

A bajnoki címvédő jutott be elsőnek a Magyar Kupa döntőjébe


2017.02.17 18:57


Naturtex-SZTE-Szedeák - Szolnoki Olaj KK 58-71 (18-27, 9-24, 22-5, 9-15)

Győr, Audi Aréna, 1500 néző

SZEGED: Lilov 14/9, Boltics 6, Csirics 17/3, Juhos 5/3, Sulovics 16. Csere: Wirth. Edző: Nikola Lazics

SZOLNOK: Wittmann 6/6, Vojvoda 20/9, Barnies 7, Eilingsfeld 12/3, Andric 9. Csere: Tóth 6, Boriszov 5/3, Popovics 6/3, Csák. Edző: Kmézics Zorán

Pavlicsevics emlékezetes kiállítása miatt nem játszhatott a Szolnok soraiban, míg a szegedieket sérülés sújtja, így mindkét csapat foghíjas kerettel vágott neki az elődöntőnek. Az Olaj kapta el jobban a rajtot, s gyorsan hat-nyolc pontos vezetést szerzett. Vojvoda mellett Eilingsfeld János húzta a szolnoki szekeret, s már az első játékrészre sikerült 9 pontos előnyt kovácsolni (18-27). A második negyedben még nagyobb lett az előny, Wittmann tripláival húsz pont közelébe nőtt a különbség. Eldőlni látszott a meccs, a Szeged tompán és lélektelenül játszott, az Olaj pedig könnyedén dobálta kosarait.

Alighanem a 24 pontos félidei előny nagyon megnyugtatta Andricékat, s a harmadik negyedben fejben mindenképpen az öltözőben maradtak. A Szeged viszont gyorsan vérszemet kapott, s elkezdett szívósan kapaszkodni az Olaj után. A szolnokiakat megroggyantotta Tóth Ádám teljesen felesleges ütése, s az azt követő kiállítása (a center nem játszhat a döntőben), Csirics és Lilov pedig kihasználta a lélektani előnyt, s vezérletükkel 17 pontot ledolgozott hátrányából a záró negyedre a Szeged.

Az utolsó tíz percre aztán összekapta magát az Olaj, s még mielőtt túl közel jött volna az ellenfél, rákapcsoltak, s a remekül játszó Vojvoda vezetésével végül megnyerték a meccset, s bejutottak a fináléba.

Nikola Lazics: Mintha két csapat lettünk volna a két félidőt nézve. Az elsőben árnyéka voltunk önmagunknak, míg a másodikban már jól védekeztünk, s úgy kosárlabdáztunk, ahogyan tudunk. Nekünk most marad a bajnokság, szeretnénk megőrizni pozíciónkat a bajnoki tabellán.

Kmézics Zorán: Nagyon jól kezdtünk, az első félidő végére nagy előnyt építettünk ki. Aztán a szünetben elhitte a csapat, hogy nyertünk, a Szeged pedig nagyon küzdve felzárkózott. A negyedik negyedre összekaptuk magunkat, s végül nyerni tudtunk. Tóth Ádám sportszerűtlenségéért ezúton szeretnék elnézést kérni a szegediektől, a jogos kiállításával most a csapatunkat sújtotta.

Statisztika:

http://netcasting.webpont.com/n6/?hun_cup_5  

Fotó: Rébay Viktor 

Megosztás:
A SZAKMAI STÁB
IVKOVIC Stojan

VEZETŐEDZŐ

PÓR Péter

EDZŐ

FORRAY Gábor

EDZŐ

MILJKOVIC Goran

EDZŐ

Dr. Téglássy György

KERETORVOS

HERMANN János

GYÚRÓ

HORVÁTH Péter

CSAPATVEZETŐ

PLÉZER Gábor

TECHNIKAI VEZETŐ

288
kosárlabdázó
24
válogatott
5
helyszín
1
bajnok
Fiba EuroBasket Women