Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntő

Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntő

Bemutatjuk a csapatokat - Kaposvári KK


2017.02.14 21:01

Tizenhárom éve már jártak a csúcson

A Kaposvári KK az idei szezon egyik legstabilabb csapatának számít a férfi élvonalban, amióta pedig Javier Durent a rutinos amerikai dobóhátvédre, Winsome Frazierre cserélték, azóta csak még jobb formának örvendenek a somogyiak: legutóbbi négy meccsüket megnyerték, a hétvégit Pakson, elsősorban jó kezdésüknek és remek dobószázalékuknak köszönhetően.

A kék-fehérek jelenleg tizenkettő győzelemmel és hat vereséggel negyedikek a tabellán, csak rosszabb kosárarányuk miatt szorulnak a két vasi csapat, az azonos mutatóval álló Egis Körmend és Falco-Vulcano Energia KC Szombathely duó mögé.

Első ellenfelük a győri tornán a Szolnoki Olaj KK lesz, továbbjutás esetén pedig a Naturtex-SZTE-Szedeák - Pécsi VSK-PANNONPOWER negyeddöntő győztesével találkoznak. A semleges pálya elvileg nem jelenthet akadályt a KKK-nak, hiszen az idei szezonban kilenc idegenbeli fellépéséből ötöt megnyert.

Eddig történetük során egy alkalommal, 2004-ben, Székesfehérváron nyertek Magyar Kupát, miután a fináléban 83-81-re jobbnak bizonyultak a házigazda Albacompnál, három évvel korábban, 2001-ben a második hely jutott nekik hazai pályán. A nyolcas döntő eddig nem hozott számukra szerencsét, tavaly a SYMA-csarnokba nem kvalifikálták magukat, 2015-ben pedig pont a Szolnok jelentette a végállomást számukra a Tüske-csarnokbeli negyeddöntőben (77-95), akárcsak egy évvel korábban, 2014-ben, Pécsett a Sopron (73-78).

Érdekesség, hogy a két évvel ezelőtti ütközetből mindössze hat magyar játékos maradt hírmondónak: Hendlein Roland, Fodor Márton, Grebenár Péter és Papp Péter az egyik, illetve Wittmann Krisztián és Vojvoda Dávid a másik oldalon.

"Nagyon örülünk, hogy ismét bejutottunk a Magyar Kupa nyolcas döntőjébe. A sors fintora, hogy ismét a Szolnok lesz az ellenfelünk a negyeddöntőben. Szeretnénk egy jó meccset játszani ellenük, amelyen van esélyünk a győzelemre is. Ez egyszer már sikerült ebben a szezonban, de azóta már rengeteg dolog változott. Tudjuk, hogy az egyik legnehezebb ellenféllel állunk majd szemben, de becsülettel küzdünk majd a továbbjutásért!" - mondta Fekete Ádám vezetőedző.

2017. február 16. csütörtök (negyeddöntő):

15:30: Szolnoki Olaj KK - Kaposvári KK (ND 2.)

Megosztás:
A SZAKMAI STÁB
IVKOVIC Stojan

VEZETŐEDZŐ

PÓR Péter

EDZŐ

FORRAY Gábor

EDZŐ

MILJKOVIC Goran

EDZŐ

Dr. Téglássy György

KERETORVOS

HERMANN János

GYÚRÓ

HORVÁTH Péter

CSAPATVEZETŐ

PLÉZER Gábor

TECHNIKAI VEZETŐ

288
kosárlabdázó
24
válogatott
5
helyszín
1
bajnok
Fiba EuroBasket Women