Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntő

Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntő

Bemutatjuk a csapatokat - Pécsi VSK-PANNONPOWER


2017.02.13 16:07

Sejfic szereplése kulcskérdés Pécsen

Két éve a negyeddöntő volt a végállomás, tavaly negyedik lett Csirke Ferenc együttese a kupában.

A Pécsi VSK-PANNONPOWER csapata az utóbbi években rutinos play-off résztvevőnek számít a bajnokságban, a Magyar Kupában pedig tavaly és tavalyelőtt is tagja volt a nyolcas döntőnek. 2015-ben a Tüskecsarnokban rögtön elvéreztek a későbbi ezüstérmes KTE-Duna Aszfalttal szemben (66-81), 2016-ban viszont simán verték a SYMA-csarnokban a Falcót (81-61), majd kikaptak a Szolnoktól (69-92) és nagy csatában a bronzmeccsen is alulmaradtak a Sopronnal szemben (82-84).

Idén a negyeddöntőben az a Naturtex-SZTE-Szedeák vár rájuk, amely közvetlen riválisuk a bajnokságban: előbb hazai pályán a pécsiek örülhettek, idegenben viszont nemrég simán kikaptak a kék-fehérektől. Továbbjutás esetén a Szolnoki Olaj KK - Kaposvári KK párharc győztese várhat Supola Zoltánékra az elődöntőben. A PVSK története során eddig egyszer nyert Magyar Kupát, Sztojan Ivkovics együttese 2009-ben a szombathelyi négyes döntőn a házigazdát verte meg az Aréna Savariában.

A legnagyobb kérés a baranyaiakkal kapcsolatban most az, hogy bevethető állapotban lesz-e Ismet Sejfic. A 208 centis bosnyák center egyértelműen kulcsfigurája a csapatnak, 17 meccsen eddig minden alkalommal a kezdőcsapatban kapott lehetőséget, 28 perc alatt 17 pontot, 8 lepattanót és 20 VAL-értéket átlagolt. A légiós Kaposváron szenvedett térdsérülést, legutóbb kihagyta a kecskeméti rangadót, melyet nélküle is sikerrel abszolváltak a társak a hétvégén (85-79). Az orvosok hét-tíz nap pihenőt javasoltak a játékosnak.

A mecsekaljai együttes jelenleg tíz győzelemmel és nyolc vereséggel hetedik a bajnokságban. Odahaza 6-2-es, idegenben 4-6-os mérleggel rendelkezik. A csapat remek őszt tudhat magáénak, nyolc győzelemmel és három vereséggel a harmadik helyen zárta a 2016-os naptári évet, a január ugyan négy vereséggel (az Alba Fehérvár, a Vasas Budapest, a Szolnoki Olaj KK és a Naturtex-SZTE-Szedeák ellen) indult, de azóta a „párducok" az Egis Körmendet és a KTE-Duna Aszfaltot is legyőzték, és csak Kaposváron maradtak alul.

"A szegedi csapat ellen nagy csatára készülünk, a bajnokságban legutóbb kikaptunk tőlük, szeretnénk visszavágni ezért. Örülnénk, ha továbbjutnánk a négy közé, önbizalom-növelő lenne a csapat számára." - mondta Csirke Ferenc vezetőedző.

2017. február 16. csütörtök (negyeddöntő):

13:00 Naturtex-SZTE-SZEDEÁK - PVSK-PANNONPOWER (ND 1.)
 

Megosztás:
A SZAKMAI STÁB
IVKOVIC Stojan

VEZETŐEDZŐ

PÓR Péter

EDZŐ

FORRAY Gábor

EDZŐ

MILJKOVIC Goran

EDZŐ

Dr. Téglássy György

KERETORVOS

HERMANN János

GYÚRÓ

HORVÁTH Péter

CSAPATVEZETŐ

PLÉZER Gábor

TECHNIKAI VEZETŐ

288
kosárlabdázó
24
válogatott
5
helyszín
1
bajnok
Fiba EuroBasket Women