Sopron rendezi a női kosárlabda Euroliga Final Fourt

Sopron rendezi a női kosárlabda Euroliga Final Fourt

Magyarország ad otthont a négyes döntőnek


2018.03.21 13:50

Amint az közismert, a legmagasabban rangsorolt női kosárlabda klubsorozat, az Euroliga négyes döntőjében a Sopron Basket révén magyar együttes is érdekelt.

A FIBA Europe megkeresésére a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége sikeres intenzív egyeztetést folytatott a financiális háttér megteremtése érdekében.

Ennek eredménye, hogy kormányzati támogatással, Sopron városa, az MKOSZ és a Sopron Basket összefogásának eredményeképpen április 20-22. között Sopron adhat otthont a sorozat döntőjének.

Az erről szóló megállapodást a mai napon Kamil Novak, a FIBA európai szekciójának igazgatója, Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára, valamint Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője írta alá.

Kamil Novak: Sopron komoly kosárlabda múlttal rendelkező város. A Magyar Kosárlabda Szövetség a soproni klub profi hátterére építve választotta ki a várost 2015-ben a FIBA Női Kosárlabda Európa-bajnokság egyik csoportjának, majd több utánpótlás kontinenstornának, így az előttünk álló U20-as női Európa-bajnokságnak is otthonául. A kiváló tapasztalatok és az MKOSZ teljes támogatását élvezve biztos vagyok benne, hogy egy sikeres, igen jól szervezett FINAL4 előtt állunk!

Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke kiemelte, a Sopron Basket sikere az elmúlt évtized legnagyobb eredménye a magyar klubkosárlabdában. "A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének természetes volt, hogy mindenben segítjük a klubot és a várost a rendezés jogáért folytatott tárgyalásokban. Köszönet a kormánynak, hogy - felismerve a négyes döntő jelentőségét, a klub sportsikerét - a rendezvény mellé állt. Sopron sokszorosan bizonyított házigazdaként, hiszen adott otthont felnőtt női Eb-nek, utánpótlás kontinenstornáknak, biztosan kiváló házigazdája lesz a női Euroliga négyes döntőjének is. Ez a rendezés Sopron városa, a helyi klub, s kiemelten a magyar kosárlabdázás hatalmas sikere!"

Dr. Fodor Tamás, Sopron város polgármestere elmondta, hogy Sopron nemzeti sportváros, a kosárlabdázás magyarországi fellegvára, és nagy öröm számára, hogy Sopron erre a hétvégére a női kosárlabdázás európai fővárosa lehet. Köszönetét fejezte ki Magyarország Kormányának a rendezvény kiemelt támogatásáért, amely mellé Sopron büszkén csatlakozott.

Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezető igazgatója: Sopron történelmi kosárlabda fellegvár, és nagyon büszke vagyok arra, hogy az idén az európai klub kosárlabdázás fővárosa lehetünk. Köszönöm a FIBA Europe, Magyarország Kormánya, Sopron városa és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége támogatását. Mindent megteszünk azért, hogy Magyarország és Sopron városa nevét tovább öregbítsük.

Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára: A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége rendkívül büszke arra, hogy a Sopron Basket révén újra lesz magyar csapat az Euroliga Final Fourban. Sopron kiváló házigazdája lesz a rangos rendezvénynek, köszönjük a FIBA-nak a bizalmat, a városnak és a klubnak, hogy vállalták a rendezést, míg Magyarország Kormányának az anyagi támogatást. Biztos vagyok benne, hogy egy kiváló hangulatú, emlékezetes döntőt rendez Sopron!


Foto - fiba.basketball 

Megosztás:
A SZAKMAI STÁB
Cziczás László

VEZETŐEDZŐ

Magyar Gergely

EDZŐ

Vajda Anna

EDZŐ

Rónaszéki Szilvia

ERŐNLÉTI EDZŐ

STEFAN SVITEK

SZAKMAI TANÁCSADÓ

Burdi Szabolcs

GYÚRÓ

Pukler Gábor

CSAPATVEZETŐ

Koronics András

TECHNIKAI VEZETŐ

192
kosárlabdázó
16
válogatott
2
helyszín
1
bajnok
Fiba EuroBasket Women