Megkezdődött az U18-as fiú Európa-bajnokság

Megkezdődött az U18-as fiú Európa-bajnokság

A horvát válogatott nem adott esélyt a mieinknek a nyitányon


2017.07.28 21:47


Ma megkezdte szereplését a tallinni, B-divíziós Európa-bajnokságon az U18-as fiú kosárlabda válogatott. Ellenfelünk Horvátország volt.

Gyakorlatilag csak az első kosárváltásig tudtuk tartani esélyesebb ellenfelünkkel a lépést, utána bármivel is próbálkoztunk, hosszú percekig leblokkoltunk támadásban. Ellenfelünk viszont egy elképesztő, 19-0-s szériával elhúzott. Pillanatok alatt eldőlt a meccs.

A folytatásban voltak ugyan fellángolásaink, de már végig csak futottunk az eredmény és a tisztes helytállás után. Csak a végeredmény volt a kérdés, végül 32 lett közte. A játék minden elemében jobbak voltak a horvátok - írja a BB1.hu.

A mieink holnap 12:45-től Izland ellen játszanak.

Ferenczi Tamás, a magyar válogatott szövetségi edzője: Sajnos megilletődötten kezdtük a mérkőzést. Nagy sebességgel, agresszíven játszottak a horvátok, aminek köszönhetően tetemes előnyre tettek szert. Amikor a kishitűségünket levetkőztük és türelmes támadójátékot produkáltunk, sikerült a második negyedet megnyerni. Bár a tervünk az volt, hogy kontrollált játékot játsszunk, sajnos a nagy nyomás ellen ez csak bizonyos periódusokban valósult meg. Sajnos a büntetődobó-százalékunk is gyenge volt, csúnyán elveszítettük a lepattanócsatát, illetve beszédes adat az is, hogy mi hatvan pontot kaptunk a festékből, miközben mi mindössze tizennégyet tudtunk dobni, tehát a magasságbeli fölényüket remekül használták ki a horvátok. Holnaptól kezdődik számunkra igazából az Európa-bajnokság, ahhoz, hogy a csoport második helyére odaérjünk, a további mérkőzéseinket meg kell nyerni.

Horvátország U18 - Magyarország U18 82-50 (25-8, 19-20, 21-14, 17-8)

U18-as fiú, B-divíziós Eb

Tallin, Kalevi Spordihall

Magyarország: Dancsecs 6/6, Rátvay -, Katona 12/6, Werner 5/3, Somogyi 5/3. Csere: Polgárdy 4, Tóth B. 2, Mokánszki 1, Papp -, Mucza 6, Kucsera 4, Oroszi 5/3.

Statisztika:

http://www.fiba.com/europe/u18b/2017/2807/Croatia-Hungary#|tab=boxscore_statistics 

Fotó: fiba.com 

Megosztás:
288
kosárlabdázó
24
válogatott
3
helyszín
1
bajnok
Fiba EuroBasket Women