U16-os fiú Eb: a 7. helyért játszhatunk

U16-os fiú Eb: a 7. helyért játszhatunk

Nem bírt az ukrán csapattal a magyar válogatott


2017.08.18 16:02

Ukrajna - Magyarország 73 - 59  (17-15, 11-20, 24-18, 21-6)

Fekete 9, Verasztó, Kovács 12/6, Balsay 6/3, Pallai 12/6 Csere: Kopácsi 3, Csikai 4, Filipovity 9, Kiss, Dokmanovic, Lukács 4

Szemmel láthatóan két fáradt csapat sok hibával kezdte a mérkőzést, és a kevesebbet hibázó ukránok az 5. percben már 12-7-re vezettek. A magyar csapat időkérése után valamit változott a játék képe, a negyed végére két pontra csökkent a hátrányunk. Változást a második negyed hozott, ahol varázsütésre feljavult védekezésünk és a megszerzett labdákból jó százalékkal fejeztük be támadásainkat. Sajnos a negyed végére több könnyelmű befejezés csúszott játékunkba, ezért 7 pontra apadt előnyünk. A harmadik negyedben az agresszívabb védekezésre váltó ukrán csapat ledolgozta hátrányát és a periódus hátralévő részében fej fej mellett alakult az eredmény. A záró felvonásnak egy pontos előnyünkkel vágtunk neki, de a negyed közepére már az ukránok tartani tudták ekkor még tíz ponton belüli előnyüket. Sajnos a játék képét a hátralévő időben sem sikerült változtatni, sem a cserék, sem az időkérések nem vezettek eredményre, így a végjátékban a fegyelmezettebb és harcosabb ukránok megszerezték a győzelmet.

Váradi Attila, vezetőedző:

- Igazi ránk jellemző mérkőzést játszottunk, megjártuk a mennyet és a poklot. Játszottunk extra jól és katasztrófálisan gyengén. Meg kell tanulnunk fegyelmezetten és csapatként játszani, elsősorban nehéz periódusainkban, de akkor is amikor látszólag könnyen sikerül minden. Holnap a 7. helyért szállunk harcba, fontos, hogy jó játékkal - megmutatva igazi arcunkat - tudjunk búcsúzni az Európa Bajnokságtól.

Fotó: fiba.com 

Megosztás:

A FÉRFI VÁLOGATOTT KERETE

A SZAKMAI STÁB
 

VEZETŐEDZŐ

 

EDZŐ

 

GYÚRÓ

 

CSAPATVEZETŐ

 

TECHNIKAI VEZETŐ

288
kosárlabdázó
24
válogatott
3
helyszín
1
bajnok
Fiba EuroBasket Women